Demà 25 de novembre es commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. A més dels actes institucionals impulsats en el marc de la campanya ‘Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices. Gira-li l’esquena’ (veure materials de la campanya) s’han convocat les següents activitats i manifestacions.

Barcelona
La Xarxa de Dones feministes contra la violència – Ca la Dona ha fet públic un manifest “Contra la Violència i la Indiferència: Subversió i Autodefensa Feminista” i convoca una manifestació a les 19 hores a la Rambla de Canaletes de Barcelona. A les 17 hores, està convocada a Nou Barris (plaça Virrei Amat) una concentració d’homenatge a una veïna assassinada.

25n_contraviolencia_mani

Girona
Diversos col·lectius convoquen una concentració a les 19 hores a la plaça del Vi i, a continuació, una marxa de torxes pel centre de la ciutat. El col·lectiu Malapècora organitza la xerrad-debat ‘El cos del delicte’, sobre com la cultura audiovisual promou la violència masclista, a les 13.30 hores a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.

Tarragona
Diversos col·lectius convoquen una manifestació a les 19.30 hores a l’Estàtua dels Despullats amb el lema ‘El patriarcat i el capitalisme són violències de gènere. Revolució feminista!’.

Lleida
La Marea Lila convoca una concentració a les 19 hores a la plaça Paeria.

Banyoles
Diversos col·lectius convoquen una concentració a les 19 hores a la plaça Major. Hi haurà la lectura d’un manifest i un recital de poemes feministes.

Vilafranca del Penedès
L’Assemblea feminista La Ruda fa una convocatòria a les 17 hores a la plaça de la Vila, on tindrà lloc una performance.

Manresa
Els col·lectius Acció Lila i Arran Manresa convoquen una encesa d’espelmes per les víctimes de violència de gènere a les 18 hores a la plaça Sant Domènech. Dissabte 29 a les 19 hores l’Ateneu Popular La Sèquia acollirà una taula rodona sobre violència de gènere.

Cartells dels diversos actes

25N_ICD_girali l'esquena25n_noubarris

25n_tarragona

25n_Lleida

25n_vilafrancadelpenedes25n_BANYOLES

25N_manresa

Si voleu que incloguem en aquest recull altres actes i manifestacions, podeu fer-nos arribar la informació a donesdirectives@acciosocial.org.

Categories: Uncategorized

%d bloggers like this: