La Confederació i la xarxa DDiPAS signen un conveni per desenvolupar un programa conjuntament i avançar decididament en matèria d’equitat de gènere a les organitzacions, fomentant la presència de les dones als òrgans de govern del Tercer Sector Social. 

Aquest programa, que compta amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya inclourà una guia per a entitats i un acompanyament especialitzat a organitzacions del Tercer Sector Social. 

Un 74% de les persones contractades al Tercer Sector Social a Catalunya són dones i aquesta feminització a l’alça no es veu corresposta amb una visualització i presència equivalent de dones als òrgans de govern i als càrrecs directius de les entitats socials. Si bé les entitats no lucratives presenten una bretxa salarial de gènere poc significativa en xifres globals –d’un 3%, mentre que al conjunt del mercat laboral català és del 26%—, aquesta s’incrementa notablement als alts càrrecs: les dones directives i gerents cobren un 13% menys que els seus companys homes, segons dades del darrer Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2017 impulsat per La Confederació.

Davant d’aquesta realitat i d’acord al compromís amb l’equitat de gènere intrínsec al sector, la Confederació Empresarial del Tercer Sector i la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) impulsen un Programa de gestió del canvi per fomentar l’equitat de gènere a les organitzacions del Tercer Sector Social de Catalunya. El projecte pretén acompanyar i potenciar els processos necessaris per transformar les organitzacions del Tercer Sector i fer que l’equitat de gènere i la presència femenina en els òrgans de govern i direcció sigui una realitat.

 

Una aliança estratègica

En l’acte de signatura del conveni, la presidenta de la xarxa DDiPAS, Fina Rubio, ha subratllat”la importància de la presència de les dones en els òrgans de direcció de les entitats per poder avançar en models de gestió i de governança amb equitat de gènere“. El president de La Confederació, Joan Segarra, ha recordat que “cal seguir treballant per assolir els nivells desitjats de qualitat de l’ocupació i que l’equitat de gènere en els òrgans de govern i espais de decisió esdevé un repte fonamental”. D’altra banda Josep Vidal, director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, ha remarcat que aquest projecte ens permetrà generar coneixement sobre una altra manera de fer empresa en l’àmbit de l’economia social, diferent a la del sector mercantil“.

 

%d bloggers like this: