Continuem posmasclisme de bata blancaant imatge a les discriminacions de gènere a través de la secció participativa ‘La desigualtat de gènere salta a la vista!’ amb un reportatge sobre la discriminació de gènere a la ciència publicat a La Vanguardia: “Si una investigació científica ha estat dirigida per una dona, és menys provable que sigui citada després per altres investigadors que si ha estat dirigida per un home”.

Aquesta infografia mostra el ‘masclisme de bata blanca’ en diversos estats: “Els resultats mostren que a escala global, menys del 30% de la producció científica està firmada per dones. A Espanya aquesta xifra és una mica més alta, del 37%, però això no vol dir necessàriament que hi hagi menys discriminació que en altres països, sinó possiblement que la professió de científic està menys valorada”.

 

La fotografia que il·lustra el reportatge mostra els científics premiats aquest any amb un Nobel, i es pregunta: “On són les dones?”.

homes premis nobel2

Ens ajudes a posar-li imatge a la desigualtat? Envia’ns la teva aportació donesdirectives@acciosocial.org i posa-li títol. En farem difusió per contribuir a que totes i tots en prenguem consciència!

 

 

 

 

%d bloggers like this: