hands connecting26 de juny de 2015, de 9 a 14.30 hores
Seu social d’ECAS (Via Laietana 54, pral. Barcelona)

Inscripció tancada, places cobertes (envia un correu a donesdirectives@acciosocial.org si vols entrar en llista d’espera)
– Aforament limitat: 20 places
Preu: 15€ (ingressar fins a 4 dies després de la inscripció al número de compte ES47 1491 0001 2020 5960 9426 [Triodos Bank], incloent nom i cognoms i referència la ‘Taller 26 juny’)

Imparteix el taller Sara Berbel, doctora en psicologia social, experta i docent en temàtiques de gènere.

Convocatòria

Objectiu
Les professionals i directives de l’acció social s’enfronten diàriament a reptes decisius, tant en relació als seus propis equips com en l’abordatge de processos referits als col·lectius amb què treballen. Per això, adquirir consciència de les pròpies habilitats i recursos resulta imprescindible, al temps que es desenvolupen noves capacitats de lideratge i treball en xarxa. El taller pretén assolir els següents objectius:

 • Generar un procés d’autoconsciència que permeti avaluar les pròpies actuacions i obrir un camí per al canvi.
 • Potenciar l’empoderament com a clau del procés transformador, tant personal com col·lectiu.
 • Identificar els recursos i habilitats necessàries per avançar en nous lideratges basats en l’equitat, la igualtat d’oportunitats, la força de les xarxes i la col·laboració mútua.

Contingut
Al taller s’analitzaran els diferents aspectes que conformen els lideratges vigents a l’actualitat i la posició de les dones davant d’ells. S’aprofundirà en els obstacles existents (interns i externs), així com en la forma de superar-los, per acabar amb la proposta de noves pràctiques d’exercir el lideratge des de l’empoderament i l’equitat.
Els aspectes que es desenvoluparan concretament seran:

  • Empoderament i autoconsciència, dues cares d’una mateixa moneda
  • El poder i les dones: ambivalències, prejudicis i conseqüències
  • Tipus de lideratge: Existeix un lideratge femení?
  • Obstacles per al lideratge: sostres i precipicis de vidre
  • Identificació de les “tècniques de dominació”
  • Noves formes de liderar com a proposta de futur
  • Conductes efectives per a desenvolupar lideratges transformacionals

Metodologia
El taller combinarà els elements conceptuals, a partir de les exposicions de la docent i material aportat amb exercicis de reflexió i de pràctica per a la millor comprensió dels temes. Així mateix, s’incorporaran instruments pedagògics que facilitin el seguiment dels continguts treballats, tals com una bibliografia comentada, experiències reals de dones professionals i directives, notícies aparegudes en mitjans de comunicació, presentació visual, etc. La sessió finalitzarà amb un Decàleg de propostes per a l’empoderament i el desenvolupament d’un lideratge transformador al què s’arribarà a partir de la discussió i elaboració grupal.

Amb el suport de:

diba_logodep_bsif_generalitatICD_institut català dones