Des de DDiPAS donem suport a la campanya de recollida de firmes posada en marxa per la Fundació Surt, amb l’objectiu de de sancionar i superar la bretxa salarial.

La diferència salarial per motiu de gènere no només és una injustícia, sinó que és il·legal. L’estudi “La situació de desigualtat salarial a Catalunya entre homes i dones”, de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat, destaca que la mitjana anual de diferència salarial entre dones i homes és del 26%. El percentatge s’eleva fins al 42,6% quan s’analitzen les franges salarials més baixes i és superior en el treball a temps complet que a temps parcial.

Els homes cobren més que les dones en tots els trams d’edat. L’estudi posa de manifest que el salari mitjà anual de les dones és 7.123 euros inferior respecte el dels homes.

Denunciem que la legislació actual garanteix la igualtat salarial, però que no s’està aplicant i que les dades evidencien com la situació s’ha agreujat en els darrers anys. Des de Surt, impulsora de la campanya, es vol contribuir a seguir el mateix camí d’Islàndia, que s’ha convertit primer país en prohibir per llei que els homes puguin cobrar més que les dones en feines de la mateixa categoria i on s’ha establert sancions importants, certificats d’igualtat salarial a les empreses i auditories obligatòries que demostrin la inexistència de discriminació per motiu de gènere.

Aquí teniu un podcast de Ràdio Terra on la presidenta de DDiPAS, Fina Rubio, explica amb detall la diferència salarial de gènere i el perquè d’aquesta campanya.

 

 

 

 

 

 

 

Dona el teu suport a la campanya de recollida de signatures aquí

 

Categories: Actualitat

%d bloggers like this: