La comissària europea de Justícia i Drets Fonamentals, Viviane Reding, ha posat en marxa la maquinària legislativa per promoure la paritat a les grans empreses i el text en què treballa –que actualment es troba en fase de consultes internes– està aixecant ampolles. Tal com informa La Vanguardia a l’article Directives per quota, “la proposta arribarà a finals d’octubre o novembre i té, d’entrada, l’oposició d’un ampli nombre de països membres: uns perquè no tenen quotes obligatòries a les seves legislacions, d’altres perquè no hi creuen i alguns perquè opinen que Brussel·les no s’ha d’ocupar d’aquestes qüestions. Deu països, liderats pel Regne Unit i Suècia, han format una coalició antiquotes per frenar la iniciativa”.

Avui, el diari El País explica que Cameron frena la cuota femenina: “Viviane Reding se encamina a un nuevo enfrentamiento con los Gobiernos de la Unión Europea, esta vez a propósito de sus planes para imponer la obligatoriedad de la cuota de “al menos el 40%” demujeres en 2020 en los consejos de administración de las compañías cotizadas en la UE. Nueve países, encabezados por Reino Unido y entre los que se encuentra Holanda, le han hecho saber que se oponen a su propósito”. La sociòloga Judith Astelarra analitza la qüestió i es pronuncia a favor de les quotes, “en certes condicions”, a l’article Matices para un viejo debate, que forma part del mateix reportatge.

Podeu llegir aquests i altres Articles per a la reflexió al voltant de les quotes femenines, i participar en la discussió, a l’apartat de Debats del blog.

%d bloggers like this: